Laat ‘n Ligspoor – Claudine

Ons bereik mense – selfs op ‘n ashoop

‘n Donasie-strokie van Bybel-Media op ʼn ashoop het jare gelede ʼn vrou geïnspireer om ʼn verskil te maak. Dié storie inspireer vandag steeds vir Claudine Abrahams, wat aan die stuur van Bybel-Media se versendingsafdeling staan.

 “Al is dit hoe eenvoudig wat ons doen, ons bereik báie mense,” sê Claudine Abrahams (50) wat Bybel-Media se versendingsafdeling bestuur.

Sy onthou ʼn storie wat haar al jare lank aanspoor: “Jare gelede, toe ek nog by fondswerwing gewerk het, het ʼn vrou ʼn donasie-strokie op ʼn ashoop gekry. Só het sy van die destydse Bybelkor te hore gekom en besluit om geld te skenk. Sy wou graag ʼn verskil maak. Dít wys mos vir my wat ons doen, maak saak. En dit bereik duisende mense.”

Sedert 2009 is sy nie meer by die fondswerwingsafdeling betrokke nie. Sy stuur deesdae dié afdeling se donasiebriewe tydens veldtogte uit. “Ek is baie lief vir fondswerwing. Ek weet dis die hartklop van Bybel-Media,” sê sy. Sy sorg ook dat Kerkbode en LiG hulle intekenare bereik.

“Ek help ook buite-instansies met hulle verpakking en versending. En ek hanteer die replisering van DVD’s en CD’s,” vertel Claudine. Sy en sewe tydelike dames wat soos nodig heel onder in die Ferguson-gebou flink materiaal kom verpak.

Sophia Klaaste (46), een van die sewe verpakkingsdames, sê dit is vir haar so lekker om by Bybel-Media te werk. “Dis veral lekker om LiG te verpak. Daar is altyd iets inspirerend wat ek raaklees. Om te dink dit bereik iemand …”

Willemien Snyders (40) is al 15 jaar by die verpakking van materiaal by Bybel-Media betrokke. “Ek geniet dit baie. Jy kan mos nou dink, as dit nie so was nie, sou ek lankal iets anders gesoek het. Ek stap aan die einde van die dag altyd ʼn beter mens hier uit omdat ek iets bemoedigend gelees het. Veral die stukkies in die Groei-nuusbrief is vir my spesiaal.”

Claudine beaam dié dames se gevoel oor hulle werkplek. “Dit is vir my baie spesiaal om by BM te werk. Ek wil nêrens anders werk nie,” sê sy.

En wat lê haar na aan die hart wanneer sy by Bybel-Media se gebou uitstap?

Claudine se oë blink wanneer sy van haar familie vertel. Sy is al 27 jaar getroud met Milton (55) en hulle het twee kinders – Lezahn (27) en Clinton (24). En dan is daar haar kleinkinders. Lezahn se tweeling, Liam en Landon, is 2 en Clinton se dogtertjie, Cyler, is 5.

Haar ander groot liefde is rugby. “Ek is ʼn groot Stormer. Ek en my man gaan gereeld Nuweland toe,” vertel sy. Sy vertel terloops sy was ook die Bolandse judospan se bestuurder toe haar seun nog op skool was.

In 2015 het die gesondheidsgogga haar gebyt, lag sy. “Ek is met insulien-weerstandigheid gediagnoseer. Toe is ek na ʼn dieetkundige vir ʼn geskikte eetplan. Hierna het ek 23 kg verloor,” vertel sy trots.

“Ek het die wêreld se energie sedert ek gewig verloor het.”

Na ʼn onlangse knie-operasie neem sy dit nou nog ʼn stappie verder. “Ek eet nou geen brood nie en volg ʼn strenger eetplan. In 2015 was ek by ʼn fiksheidsklub, maar met my knie oefen ek nou by Curves. Ek het vanjaar ook die Spar Ladies Walk gestap!

“Watch this space. As ek nog 20 kg afgooi, maak ek my hare blond!”